fbpx

3 Tools om meer tijd te hebben voor de inhoud!

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Tijdens het ontwerpen of schrijven heb ik altijd tijd tekort. Ik ben dan ook altijd op zoek naar tools en programma’s om dingen makkelijker of sneller te kunnen doen. Er zijn van die tools die ik echt elke dag gebruik. 3 van deze tools deel ik graag met je, zodat jij meer tijd overhoudt voor de inhoud 🙂

Buffer

Met de Buffer tool kun je oa. tweets en FB posts inplannen. Ik merk heel erg dat ik kan verdwalen op FB op Twitter. Een dag heeft maar 24 uur en voor ik het weet ben ik zo een uur verder geklikt! Heb jij dit ook dan is de Buffer app ideaal. Zodra ik iets tegen kom dat ik wil delen, dan Buffer ik het gewoon!

Ik wil namelijk dat leuke stuk, of die goede aanbieding meteen posten. Voordat ik het vergeet of niet terug kan vinden….

Buffer voorkomt dat ik FB of Twitter open en onmiddellijk begin met lezen en klikken 🙂

Buffer heeft nog veel meer voordelen:

  • Buffer in het vooruit. Verspreidt je berichten over de dag. Zodat je volgers niet overspoeld raken.
  • Je kan per social media kanaal het aantal berichten en de tijdstippen waarop deze gepost worden instellen. Of buffer de optimale tijden voor je laten berekenen 🙂
  • Je kan op veel manieren Bufferen, vanuit je Chrome Browser, direct via de site, of via de Android of iOS App.
  • Welk bericht heeft de meeste mensen bereikt? Buffer laat het je zien en als je wil kun je meteen ‘rebufferen’
  • Gebruik je Feedly ook? Dan is Buffer ideaal. Deel je content zodra je iets geweldigs leest.

Canva

Wil je een blog aankleden met afbeeldingen? Een nieuw CV? Of een header voor Facebook maken? Klinkt eigenlijk niet ingewikkeld, maar als je geen ontwerper bent is het dat wel.

Er zijn natuurlijk genoeg programma’s die je hierbij kunnen helpen, maar vaak verzuip je daar in de mogelijkheden.

En toen was er Canva!

Canva is en app waarmee iedereen een ontwerp kan maken. Nadat je account heb aangemaakt kun je je eerste ontwerp maken. Kies uit een enorme hoeveelheid standaard formaten. Of begin lekker vanaf 0 en bepaal alles zelf. Het kan allemaal.

Je kan een Facebook header maken, een flyer ontwerpen of een infographic maken.

Kies vormen, voeg teksten toe en een achtergrond afbeelding en ja…ook jij kan het!
Er is ruimte om een bestand sjabloon aan te passen door alleen de tekst te veranderen. Wil je graag meer veranderingen aanbrengen dan is dat ook geen probleem.

Ik raad ook zeker aan om de Design School te bezoeken van Canva. Hier leer je in korte tijd wat er allemaal mogelijk is. canva 3

Canva is natuurlijk geen vervanger van Photshop, maar is zeker een hele leuke aanvulling. Met Canva kun je snel en makkelijk een ontwerp maken.

Je eigen foto’s en logo’s zijn gewoon te gebruiken. Wil je stock foto’s of illustraties uit de bibliotheek van Canva gebruiken, dan betaal je soms 1 dollar. Niet duur voor een ontwerp waarmee je je als professional kan profileren 🙂

Landscape

Landscape is een klein wondertje dat ik in mijn favorieten balk heb staan Ik kan het echt niet missen. Het is een krachtige en makkelijke tool voor iedereen die meerdere social media kanalen gebruikt om inhoud te posten.

Bij Instagram moet een afbeelding vierkant zijn, op Facebook komt een langwerpige afbeelding beter tot zijn recht…… Maar wat waren die maten ook alweer?

En zucht, moet ik Photoshop weer opnieuw openen. Dacht dat ik de maten nu toch echt goed had…

Landscape weet dit allemaal! Je hoeft het niet meer te onthouden of op te zoeken. De tool bied een manier om makkelijk verschillende maten te genereren van een afbeelding. Geoptimaliseerd voor het sociale netwerk dat je zelf kiest.

Voordeel is dat je geen account hoeft te hebben, nadeel is dat je de link goed moet bewaren 😉

Je kunt een afbeelding die je al hebt -lees bij Canva hoe je aan een geweldige afbeelding komt- direct in Landscape droppen. Daarna kies je verschillende kanalen waar je deze afbeelding voor wil gebruiken.

NOOIT MEERBen je klaar, dan download je de verschillende formaten in een gezamenlijk zip bestand. Je kunt meteen weer verder met het vertellen van je verhaal….

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Missinglettr review voor Nederlandse bloggers | MINT Internet & Advies Leeuwarden - […] tools waarmee je je social media (deels) kunt automatiseren. De bekendste is Buffer. Daar heb ik al eerder over…

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.