fbpx
Wordpress Divi gratis plugins

De 3 beste gratis Divi plugins

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Ben je net als ik altijd aan het zoeken naar manieren om nog meer uit het Divi thema te halen? Het is bij leuke dingen zoals Divi heel erg makkelijk om veel geld uit te geven. Je wilt je site zo mooi en goed mogelijk hebben draaien, dus wil je graag de beste plugins hebben om alles uit je website te halen wat je maar kan. Gelukkig zijn er naast de betaalde plugins (Waar ik er zeker een paar van aanraad! ) ook heel veel gratis plugins te downloaden die je kan gebruiken om de mogelijkheden van de Visual Builder uit te breiden.
Ik heb al vaker over Divi geschreven oa hier en hier. Ik ben een enorme fan en leer jou er ook graag alles over.

Divi plugin 1: Extra WordPress en Divi iconen toevoegen

De eerste plugin waar ik je wat over ga vertellen is direct een dubbele tip! Het zijn zijn namelijk twee plugins die je kunt gebruiken om extra iconen toe te voegen aan de Divi Builder. Het kan zijn dat de ene plugin net iets beter aansluit bij jouw stijl dan de ander, dus check even voordat je installeert welke het meeste bij jou website past. Of gebruik ze gewoon allebei ūüôā Bij de¬†WP and Divi Icons¬†plugin krijg je gratis meer dan 300 custom ontworpen iconen. Bij Divi Icons zijn dat er zelfs 360! Dit gecombineerd met de iconen van Font Awesome, Google en Divi zelf heb je een gigantische keuze. De iconen zijn direct beschikbaar in de modules van de Visual Builder. Hoe makkelijk is dat wel niet! Extra tip: Hier vind je een Tutorial om WP en Divi Icons te installeren en te gebruiken.¬†

Divi plugin 2: Gratis modules voor DIVi en Extra

De tweede gratis plugin is er één die niet super bekend is, maar zeker meer aandacht verdiend. Het gaat om de gratis plugin Divi Supreme Modules.

Om de mogelijkheden van deze plugin te laten zien heb ik een video gemaakt zodat je kunt zien dat je hier echt super leukk dingen mee kunt doen. En dat gratis! Dat vind ik echt het mooie van WordPress, zoveel Allereerst installeer je de plugin net als elke ander wordpress plugin:

De plugin heeft zoveel mogelijkheden dat ik ze niet allemaal laat zien. Ik heb er drie uitgelicht die ik zelf het leukst vind en/of het handigste. Maar ga er vooral zelf mee aan de slag!

Optie 1: Gradient effect verwerken in je teksten.

Dit is de leukste manier om kleur in je typografie aan te brengen.

Optie 2: Price list module.

Deze module is perfect voor een winkel/dienstverlener zoals een kapper of een schoonheidsspecialiste.

Optie 3: Het typemachine effect.

√Č√©n van mijn favorieten. Zie de letters verschijnen en weer verdwijnen op je scherm. Let er wel op dat je hier voorzichtig mee omgaat. Het kan al snel te veel van het goede zijn.

Divi plugin 3: Instagram feed van meerdere accounts laten zien

Deze Instagram plugin installeert een module waarmee je Instagram foto’s van meerdere accounts kunt laten zien binnen Divi. De foto’s worden binnen je layouts automatisch ingeladen en ge-update. Dus zodra je een nieuwe foto op 1 van je Instagram accounts plaatst worden deze direct op je website geshowed.¬†

 

  • Voegt een Instagram module toe
  • Laat de feed van meerder accounts zien
  • Verander het aantal kolommen
  • Verander het aantal fotos dat je laat zien.
  • Customize de stijl van de header en knoppen.

Nog meer tips voor ‘gratis’ Divi plugins

Als je al met DIVI aan het werken bent, kun je bij Elegant Themes ook 2 plugins downloaden die bij je licentie horen.

Bloom & Monarch

Bloom is een plugin, waarmee je geweldige opt-in en popup formulieren kunt maken die perfect aansluiten bij je website. Deze plugin is niet alleen op de Divi website te gebruiken, maar kun je ook op andere WordPress websites inzetten om mensen in te laten schrijven op je nieuwsbrief. De inschrijvingen worden direct verwerkt in bijvoorbeeld je Mailchimp lijst door middel van een koppeling.

Monarch is de tweede plugin van Elegant themes. Deze plugin zorgt ervoor dat mensen die je pagina’s en blogs lezen deze op een makkelijke manier kunnen delen via social media of bijvoorbeeld de email. ook hier geldt dat de plugin zeker niet alleen geschikt is voor Divi. Al kan ik mij zelf niet voorstellen dat je naast Divi nog een ander WordPress thema gebruikt ūüôā

Wil je zelf aan de gang met Divi, dan kun je op de website van Elegant Themes oefenen met een gratis demo versie. Heb je nog andere tips voor goede en goedkope/gratis plugins? Laat het dan even weten in de comments, of stuur me een bericht.


Sommige¬†links in dit artikel zijn “affiliate links.” Dit betekend dat¬†ik een kleine¬†commissie¬†ontvang wanneer¬†je op deze links klikt en jij iets koopt.¬†Dit¬†kost jou niets extra’s en zorgt ervoor dat ik tijd blijf houden om te schrijven ūüôā

0 reacties

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.