fbpx
zelf gratis ebook mockup maken

Gratis een mockup voor jouw ebook maken

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Wil je je weggever een professionele uitstraling geven?

Iedereen heeft het over het maken van een weggever. Dat kan je natuurlijk in Canva doen. Een mooie checklist of een Ebook template is zo gevonden, maar dan? Hoe zorg je dat je er een ‘echt’ boek van maakt. Ik ben de laatste maanden helemaal in Canva gedoken. Samen met alle handige tools en trucs die ik ook al ken, is het een ideaal programma om je marketing en social media naar een professioneel nivo te krijgen.

Ik heb daarom een video gemaakt, waarin in laat zien hoe je in 6 makkelijke stappen van een ebook cover een ‘ echt’ book kunt maken.

Marleen help! Ik heb me helemaal uitgeleefd op het maken van een ebook en nu wil ik dat boek als weggever op mijn website gebruiken. Alleen een plaatje van de voorkant ziet er niet mooi uit, terwijl mijn boek echt heel goed is. En nu?

Maak een eboek voorkant in Canva

Open Canva en begin met het zoeken naar ebook covers. Zoek een cover uit die he aanspreekt en vervang de tekst en afbeeldingen door je eigen content.

vergeet niet om de lettertypes en de kleuren van je eigen huisstijl te gebruiken.

Download het boek als .png bestand

Klik rechtsboven op download en sla de afbeelding op als .png bestand. Let altijd op waar je het opslaat, dan kan je hem zo ook weer terug vinden.

Ga naar de website DIYBookcovers

Er zijn meer websites waar je een cover kunt maken, maar deze website heeft heel veel keus, je kunt niet alleen boeken laten generen, maar bijvoorbeeld ook een tablet of telefoon. Gratis en voor niks, daar hou ik van!

Kies een Mockup uit

Kies een mockup die je aanspreekt, het is gratis, dus experimenten mag! je kunt ook een boek, samen met een telefoon en tablet kiezen bijvoorbeeld. Mijn ervaring hiermee is wel, dat het dan al snel wat te klein wordt allemaal. De tekst op het boek is dat soms niet meer te lezen, maar dat hangt natuurlijk van je ontwerp af en war je je mockup wil gaan gebruiken.

Upload je afbeelding

Zoek de cover van je ebook op op je computer en upload hem naar de website. Klik nog wel even op volgende. Je krijgt na het uploaden geen voorbeeld te zien.

Download je mockup als tranparante .png

Download nu je mockup, je kunt kiezen voor een png of jpeg bestand. Als je ze beide opslaat, grijp je nooit verkeerd als je je boek wil gaan promoten.

In deze video laat ik je zien, hoe dit via de website DIY Book Covers kunt doen. Snel en makkelijk.

0 reacties

01. WAT KLANTEN ZEGGEN

MINT Internet & Advies
4.8
Based on 5 reviews
powered by Google
wilma van Dam
wilma van Dam
11:03 29 Aug 20
Marleen is gastvrij (koffie staat altijd klaar), vriendelijk, geduldig en ze weet waar ze het over heeft! Zeker een... aanrader!lees meer
Sjoukje van der Velde
Sjoukje van der Velde
10:32 10 Aug 20
Marleen heeft mij geholpen met een aantal technische zaken in mijn website die ik met DIVI heb gemaakt. Daarnaast heeft... ze mij nog van allerlei tips voorzien om mijn site te verbeteren. Marleen weet goed haar weg met DIVI en daarnaast kent ze veel handige tips en tools die je tijd besparen en/of je website verbeteren. Ik vond het fijn om een op een met Marleen te werken, en ik raad het daarom iedereen aan!lees meer
Ed van Sch.
Ed van Sch.
09:46 01 Aug 20
De site Oriendum was verouderd en zeer moeilijk te vinden. Samen met MINT een hele nieuwe site gebouwd en heel veel... tips & tools gekregen zodat vindbaarheid enorm toenam. Klasse.lees meer
Autotaalglas Heerenveen
Autotaalglas Heerenveen
06:49 10 Apr 20
Wanneer je een website wil die echt smoelt en goed bezocht wordt dan moet je bij Mint Internet zijn.
Bekijk alle beoordelingen

02. PARTNERS

versio hosting aanbieding

03. DEEL DIT BLOG

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.