fbpx
review van missinglettr, een tool om druppelsgewijs je blog te publiceren op social media.

Missinglettr review voor Nederlandse bloggers

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Mijn eerste review! Ik schrijf meestal geen reviews op mijn eigen blog, maar ik kom zoveel handige tools tegen dat ik van plan ben om wat vaker mijn ervaringen te delen. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk nieuwe apps en tools te proberen en deze keer liep ik tegen Missinglettr aan.

Er zijn heel veel tools waarmee je je social media (deels) kunt automatiseren. De bekendste is Buffer. Daar heb ik al eerder over geschreven. Een enorm handige tool om je social media posts in te plannen.

Ik ben alleen sinds kort overgestapt op een nog veeeeeel handigere tool. Een tool waarmee je niet alleen je posts éénmalig kunt inplannen. Maar zelfs voor een heel jaar! Als je dit leest en je hebt een blog dan is dit echt een tool voor jou.

MissingLettr is een kruising tussen een virtuele assistent en een automatische marketing campagne.  En had ik al gezegd dat het voor bloggers is 🙂  Ik weet inmiddels één ding zeker, als je het consequent gebruikt, krijg je echt meer lezers op je blog.

Wat is er nu zo anders aan Missinglettr?

Zodra je een blog post hebt geschreven, moet je gaan nadenken welke quotes je wil delen, je moet afbeeldingen maken, hashtags kiezen en alles inplannen.

Als je dat allemaal consequent doet, super!

Maar! Heel veel bloggers komen delen hun content niet vaker dan 2 of 3 keer. Daarna zijn er al lang weer andere blogs die je aandacht nodig hebben.

Missinglettr doet 3 dingen voor je:

– Laad je blog posts in het systeem en maakt er social media posts van.

– Maakt/koppelt afbeeldingen bij elke post.

– Verzend je social media posts druppelsgewijs.

Zodra je een nieuw bericht op je blog zet wordt dit door Missinglettr ingelezen en omgezet naar negen social media posts. Deze posts worden  in een steeds langzamer tempo gedurende een jaar verspreid via jouw social media kanalen.

social media kanalen missinglettr

Zo kun jij blijven schrijven en zorgt Missinglettr ervoor dat je posts steeds opnieuw onder de aandacht komen.

Natuurlijk is het zo dat je per bericht kunt kiezen hoe vaak en op welk medium deze verspreidt moeten worden. Een bericht over Kerstbomen wil je niet in mei opnieuw op je tijdlijn laten terugkomen.

Alleen maar geweldig?

Nee hoor Missinglettr is niet perfect. Er zijn nog genoeg verbeterpunten.

  • Je moet vaak nog schaven aan de quotes uit je artikel.
  • De hashtag suggesties zijn erg gericht op de Engels taal.
  • De afbeeldingen kunnen erg willekeurig zijn.  (Zorg  daarom voor voldoende bruikbare afbeeldingen in je artikel)

Missinglettr is een tool die je zeker een kans kunt geven. Is het perfect? Nee. Maar ze hebben nog een hoop op de planning staan en hun support is geweldig. Vragen kunje gewoon in het Nederlands stellen. Ik weet uit betrouwbare bron dat Martin klaar zit om je te helpen!

Omdat ik zelf ook klant ben bij Missinglettr heb ik een aanbieding voor je kunnen regelen. Wil je deze tool graag proberen dat kun je nu een abonnement voor 6 maanden afsluiten voor de prijs van 1 maand.  Dat is net zo duur als 1 kop koffie!

Zelf heb ik voldoende aan het personal plan. Daarmee kun je vier social media profielen en 2 websites koppelen. Met dit account kun je 4 campagnes per week per site aanmaken.

Missinglettr is niet alleen een planningstool. Het zorgt voor meer bezoekers op je website of blog. Meer bezoekers zorgen voor meer reclame en affiliate inkomsten, meer email inschrijvingen en meer leads.


Sommige links in dit artikel zijn “affiliate links.” Dit betekend dat ik een kleine commissie ontvang wanneer je op deze links klikt en jij iets koopt. Dit kost jou niets extra’s en zorgt ervoor dat ik tijd blijf houden om te schrijven 🙂

0 reacties

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.