fbpx
movavi screen capture review vs camtasia studio

Movavi Screen Capture Studio vs Camtasia

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Movavi Screen Capture Studio vs Camtasia

door | 03 juni 2018

Waarom zou je Movavi Screen capture studio kopen en niet het superbekende Camtasia studio of Filmora? In deze review zal ik je laten zien dat:
  • Movavi gebruiksvriendelijk is
  • Minimaal evenveel kan
  • Volledig Nederlandstalig is en
  • Veel goedkoper!
Ik ben fan 🙂

Video’s gaan maken?

Youtube is na Google de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Ik heb het daarom al eerder over het belang van video gehad voor je marketing. Steeds meer en meer mensen willen informatie niet meer van een scherm lezen, maar willen kant en klare oplossingen of vermaak via video. Maar hoe begin je daar nu mee? Het is best lastig om voor het eerst een video te maken, niet alleen is het best eng om jezelf terug te zien of te horen (Weet ik alles van!) Er komt ook nog behoorlijk wat technische kennis bij kijken. Je moet ten eerste een goede camera en microfoon hebben. Mijn eigen microfoon heb ik hier gekocht. Let erop dat je een microfoon koop die je aan kunt sluiten op je computer. Ik heb er één met een usb uitgang. Een hd webcam  hebben ze ook 🙂 Je moet natuurlijk ook nog de software op je computer hebben staan en begrijpen om jezelf en/of je scherm op te nemen en te editen. In dit artikel vertel ik waarom ik ervoor heb gekozen om Movavi te gebruiken. Ik laat zien wat er zo goed en makkelijk aan dit pakket is en ik vergelijk het met Camtasia, een video editing pakket, dat veel mensen kennen.

Movavi Screen Capture Studio vs. Camtasia Studio

Camtasia is een van de beste screen recorders voor Mac en PC die je kunt vinden. Je kunt het voor de mac, maar ook voor je pc kopen. Het is het go-to pakket voor mensen die serieus video’s willen opnemen en editen. maar…. Het programma is vrij ingewikkeld. Hierdoor is het voor iemand met weinig ervaring lastig om mee te werken. Ik heb het zelf ook geprobeerd. Een super programma, maar te veel mogelijkheden naar mijn smaak. En dan is er nog de prijs: de volledige versie van Camtasia Studio kost bijna €165,-! Ik heb naast Camtasia nog een aantal programma’s geprobeerd (oa. Filmora maar dit is alleen Engelstalig 🙁  ) voor ik bij het veel onbekendere Movavi Screen Capture Studio uit kwam. Dit multifunctionele programma voor het opnemen en bewerken van video is een perfect alternatief voor Camtasia ontdekte ik. Het heeft dezelfde functies, maar is veel goedkoper en lang niet zo ingewikkeld!

Schermopname’s maken

Met de Movavi Screen recorder kun je -net als bij Camtasia- werkelijk alles opnemen wat er op je scherm gebeurt. Maar dan net iets simpeler 🙂 Ingeschreven voor een webinar, maar je moet plotseling weg? Opnemen. Skype meeting die belangrijk is. Opnemen. Instructievideo voor een klant. Opnemen. Een serie lessen maken. Opnemen. Movavi Screen Capture Studio is een goed en makkelijk te gebruiken. Je kunt alles op je desktop opnemen. Dus ook elke muisklik, het geluid van de ingebouwde microfoon, maar ook van een externe microfoon of het geluid van de video zelf. screen capture studio editen films

Editen van video’s

Het video bewerkingsprogramma voor videobewerking van Screen Capture Studio zal zelfs de meest veeleisende gebruiker  tevreden stellen. Zonder dat je dus in de paniek schiet ( of ben ik de enige die dat heeft ? ), kun je:
  • Mooie overgangen maken.
  • Knippen en plakken tot op de mili-seconde
  • Aparte geluidssporen gebruiken.
( Zodat je bijvoorbeeld het geluid van je spinnende kat uit een instructie video kunt halen en gewoon de uitleg even opnieuw inspreekt (ja dit is echt gebeurd 🙂 ) En ik zeg het nog maar een keer; in tegenstelling tot zijn concurrent, kan je de software van Movavi rustig leren gebruiken, zonder dat je in de paniek schiet van alle mogelijkheden. De user interface is gewoon een stuk beter! Door deze zeer intuïtieve interface, – die trouwens helemaal in het Nederlands is!! – kunnen zelfs absolute beginners snel aan de slag met het programma. Als je bijvoorbeeld je eerste screencast wil opnemen hoef je alleen maar de grootte van het opnameframe te kiezen en op REC te klikken. Zo simpel is het!
movavi screen recorder opname met 1 klik

Movavi screen recorder opnemen met 1 klik

Waar voor je geld.

Koop Screen Capture Studio en bespaar, zodat je je geld aan andere dingen kunt uitgeven zoals een goede microfoon! Laten ik daarom teruggaan naar waar ik mee begon.  Naar de prijs. Zelfs met al zijn krachtige mogelijkheden kost Movavi Screen Capture Studio maar € 39,95 voor 1 ( levenslange! ) licentie. Dat is 4 keer zo goedkoop als Camtasia Studio! Als je bij het afrekenen de code MINT20 gebruiktkrijg je nu tijdelijk ook nog eens 20% korting en 30 dagen niet goed geld terug garantie! Dus…. ben je op zoek naar goede, eenvoudig te begrijpen video editing en screen capture software? Dan zou ik zeggen: Gevonden! Als je zelf een ander pakket hebt dat je heel fijn/goed vindt laat het dan even achter in de comments, ik ben altijd op zoek naar goede software en tools!

0 reacties

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.