fbpx

Veelgestelde vragen

FAQ

Hier staan de vragen die ik vaak krijg. Staat jouw vraag er niet bij?  Stuur me dan gerust een bericht.

 

Moet ik al betalen voor een eerste gesprek?

Nee, een eerste kennismaking is altijd gratis. We willen natuurlijk elkaar een beetje leren kennen en ik wil graag horen waar je naar op zoek bent. Niet elke klant past bij elke ontwerper en niet elke ontwerper past bij elke klant. 

Ik weet niet zeker of ik een (nieuwe) website nodig heb, kun je eens met mij meedenken?

Ja hoor, tuurlijk. Niet elke ondernemers heeft een (nieuwe) website nodig. Misschien sluit je tekst niet goed aan op je doelgroep of is je site slecht te vinden. Er kunnen heel veel redenen zijn, dat je site niet ‘voor’ je aan het werk is. Ik kan dit samen met je uitzoeken.

Hoeveel kost een website?

Een website van begin tot einde start bij 1400 euro. Dit is een bedrag dat hoger en lager kan worden, afhankelijk van je wensen. 

Hoe weet ik of mijn website mij iets oplevert?

Dat is een vraag, waar niet zomaar een antwoord op is te geven. Echt zeker weten doe je dat nooit. Je kunt wel navragen bij je klanten hoe ze bij je terecht zijn gekomen. Tweede manier is in de gaten houden hoe vaak er via het contactformulier een mailtje bij je binnenkomt. De derde manier is door via Google Analytisch je bezoekersaantallen te volgen en te kijken op welke pagina’s ze klikken.

Dit zijn dingen die je vrij eenvoudig zelf kunt doen. Twijfel je nog steeds? Ik kan het ook voor je uitzoeken door goed naar alle data te kijken.

Kun je ook alleen adviseren? Ik weet niet zeker of ik een website nodig heb?

Ja hoor, een vrijblijvend gesprek is gratis. Wil je een uitgebreide analyse van je bestaande website? Dat kan ik dat ook voor je doen. Dan weet je precies wat je verbeterpunten zijn.   

Ik heb nog geen logo of huisstijl. Kunnen we dan wel beginnen?

Ja hoor dan gaan we dat samen doen. Voordat we met de site bezig gaan help ik je met het verwoorden van je wensen  en het vinden van de juiste mensen, die bij jou en jouw bedrijf passen.  

Ik ga je het hemd van het lijf vragen over je bedrijf en over je ideeën, zodat je precies weet wat je allemaal nodig hebt om jouw bedrijf online te laten zien aan jouw doelgroep.

Ik werk samen met betrouwbare mensen die goed zijn in hun vak. Net als een aannemer werk ik met onderaannemers die samen met mij ervoor zorgen dat jouw website er goed uitziet en de juiste doelgroep bereikt. Dit doen we door het creëren van de juiste uitstraling en het maken van de juiste content.

Ik heb al een website, maar wil die graag omgezet hebben naar een Divi site. Kun je me daar ook mee helpen?

Ja hoor, dat kan zeker. Als je een WordPress website is kan ik de inhoud van de site 1-op-1 overnemen. Als je website in een ander systeem is gemaakt, kan het ook gewoon.

Zal ik eerst al mijn content verzamelen en dan contact met jou opnemen of eerst met jou overleggen?

Eerst overleggen!

Als je zelf begint zonder goed advies, loop je de kans om onnodige kosten te maken. Verkeerde keuzes in de opstartfase van je site kunnen je veel geld en tijd kosten, bijvoorbeeld door:Een logo en huisstijl te laten ontwerpen die niet goed bruikbaar zijn op een website.

 • Het inhuren van een fotograaf die geen verstand heeft van website fotografie.
 • Het kiezen van de verkeerde tools (bijv. email software/ webinar software)
 • Teksten op je website die je doelgroep niet aanspreekt.
 • Een niet logische paginastructuur, zodat je aanbod niet goed te vinden is.

Ik heb al een WordPress thema gekocht. Ik wil dat je dat thema gaat gebruiken, ik heb er namelijk voor betaald.

Dat is heel erg jammer, maar ik werk maar met één thema. Elke Thema werkt anders, de ontwikkelingen binnen de WordPress wereld gaan razendsnel. Ik kan niet alles voor elk thema bijhouden (1000’en!) De meeste thema’s zijn niet zo flexibel als Divi. Ik ken het door en door en hou alle nieuwe ontwikkelingen bij.
 
Als je toch een website wil met Divi (inclusief gratis licentie!) dan hoor ik graag van je. 

Ik heb zelf een site in Divi gemaakt, maar ik krijg een paar dingetjes niet echt mooi. Wat kun jij voor mij doen?

Gaaf dat je zelf aan de slag bent gegaan!

Misschien heb je een (online) cursus gevolgd of aan een programma meegedaan van bijvoorbeeld Simone Levi.

Het is heel lastig om een site precies zo te krijgen als je voor ogen hebt. We kunnen samen in een paar uur je site af maken en je Divi site een echte Boost geven.

Je kunt ook aan mij doorgeven wat je nog zou willen en dan maak ik de site voor je af.

Onderhoud je ook Divi website's die door een andere ontwerper of door mijzelf zijn gemaakt?

Ja hoor, dat is geen probleem. Ik kan je helpen om de boel up-to- date en veilig te houden.

Ik zie dat je in Leeuwarden woont. Werk je ook buiten Friesland?

Ja hoor, dat is geen probleem. Zeker in deze nieuwe Corona tijd is het helemaal niet nodig om elkaar live te ontmoeten. Ik hou er wel van om te video bellen. Elkaar zien is toch anders, dan alleen elkaar spreken. 

Maak je ook WooCommerce websites of e-learning websites?

Nee, ik maak alleen sites zonder winkel mogelijkheid of e-learning. Hier zijn andere mensen veel beter (en sneller!) in dan ik. Ik kan je wel helpen door een landingspagina voor een webinar of een productlancering te maken.

Ben je nog op zoek naar freelancers om mee samen te werken?

Ik heb regelmatig klanten die op zoek zijn naar een tekstschrijver, fotograaf of ontwerper. Ook maak ik gebruik van social media specialisten en programmeurs. 

Denk je dat je iets unieks te bieden hebt of wil je samenwerken? Aarzel dan niet en stuur me even bericht. Wie weet kunnen we elkaar helpen. 

Wat betekent MINT?

Leuk dat je het vraagt! MINT staat voor heel veel dingen, maar de naam is een samentrekking van Marleen en Internet. Bij MINT werk je altijd direct met mij. Wil je meer over mij lezen of me spreken? Kijk dan even op mijn contact pagina.

Ik ben op zoek naar een stageplek. Kan ik bij jou stage lopen?

Ik neem niet zo vaak stagaires aan, maar vragen kan altijd. Stuur me gerust een email met je CV en een voorstel.

Kan ik je ook inhuren om een training of presentatie te komen geven?

Ik vind trainingen geven heel erg leuk. Ik geef al jaren trainingen voor beginners en gevorderden op heel divers niveau’s. Mijn klanten zijn bijvoorbeeld netwerkorganisaties, MBO scholen en de Koninklijke Metaalunie Academie. 

Ik kan een eenmalige workshop geven of een complete  incompany training verzorgen.

Onderwerpen kunnen daarbij zijn:

 • Workshop: Werkt mijn website voor mij?
 • LinkedIn effectief inzetten.
 • Effectief Bedrijfswebsite onderhouden en verbeteren.
 • Content vinden binnen je bedrijf/Hoe verzin je elke keer wat nieuws?
 • Meer klanten en omzet halen uit je website
 • Plaatsen van Content voor webredacteurs.
 • Neem gerust contact op voor een offerte op maat.