fbpx

Wat is een IT mevrouw? Is dat hetzelfde als een Virtual Assistent?

IT mevouw Virtual assistent

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Wat is nou precies een IT Mevrouw? Best een goede vraag. Eén die ik geregeld te horen krijg.

Ik heb toen ik begon met MINT Internet lang rondgelopen met de vraag hoe ik mezelf  ‘in de markt’ wilde zetten. Iets dat elke ondernemer natuurlijk doet. Wat voor diensten bied ik aan en welke klanten wil ik trekken. Zonder duidelijk beeld krijg je ook niet de klanten die je graag wil hebben.

Ik heb toen een lijstje gemaakt:

  • Webdesigner
  • Marketing adviseur
  • Ontwerper
  • Bedrijfsadviseur
  • WordPress specialist
  • Docent
  • Schrijver & redacteur.

Vrijheid en ondernemen

Dit zijn allemaal functietitels voor werk dat ik leuk vind om te doen. Maar één overkoepelde functietitel kon ik niet bij vinden.

Ik ben ondernemer geworden omdat ik niet meer één baan wilde hebben waarin ik vast zat aan een functieomschrijving. Dat wil ik mijzelf -nu ik zelf bepaal welke taken ik uitvoer- natuurlijk ook niet opleggen. Al brainstormend ben ik zo uiteindelijk op de naam ‘IT Mevrouw’ gekomen en dat heeft af en toe wat uitleg nodig….

Virtual Assistent

IT Mevrouw is een titel die je niet vaak tegenkomt. Wat je veel vaker tegenkomt is de term Virtual Assistent of VA. In Amerika is dat een hele normale term. In Nederland nog steeds niet echt. Ik zie bij het woord virtuele assistent toch meteen een secretaresse voor me. En niks ten nadele van secretaresses, maar zo zie ik mezelf niet.

Ik zie mijzelf als partner van andere ondernemers, niet als assistent of secretaresse. Ik ben trouwens ook heel slecht in agenda’s bijhouden en notuleren 😉

De term virtual assistent wordt voor van alles en nog wat gebruikt. Voor secretaresses, evenementenplanners, websitebouwers enz. Om duidelijk te maken wat ik dan wel doe gebruik ik de term ‘IT’. Ik doe alles wat met een computer te maken heeft.

Leuk hoor Marleen, maar nou weet ik nog niet wat je doet!

Een (vooral niet uitputtende) lijst van dingen die ik graag doe voor andere ondernemers. Maar er zijn zo nog 100 andere dingen te verzinnen!

WEBSITEBEHEER

Blogs plaatsen, teksten aanpassen, bezoekersaantallen bijhouden en andere beheer taken.

CONTENT

Ik schrijf websiteteksten en blogs. Schrijf je liever zelf? Ik kan heel goed redactie voeren. Ik redigeer je teksten en zorg voor het plaatsen als je dat wilt.

WEBSITE ONTWIKKELING

*Ik geef cursussen, zodat je zelf je eigen website kan maken. Zowel on- als offline, in groepsverband en één-op-één.

* Heb je een nieuwe website nodig? Ik maak een website op maat voor je. Alleen een landingspagina of een webwinkel kan natuurlijk ook.

SOCIAL MEDIA

Wil je jezelf online laten zien? Ik kan je social media accounts voor je beheren, nieuwe berichten plaatsen en je zichtbaarheid vergroten.

ONTWERPEN

Nieuw logo nodig? Een advertientie? Social media visuals of headers en foto’s voor je blog.

Ik kan het voor je maken, ik kan het je leren of ik ken iemand die het voor je kan doen!

WEGGEVER MAKEN

Wil je een eboek of checklist om weg te geven via je website? Ik maak hem voor je en installeer het zo dat iedereen die hem aanvraagt lid wordt van je mailinglijst. 

Wil je graag meer weten over mijn hulp als IT mevrouw kijk dan even hier.

Helemaal overtuigd en wil je direct de tarieven zien? Dan kunnen we snel aan de slag. Ik heb op het moment nog ruimte voor een paar nieuwe klanten.

 

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Gratis Style Guide voor je merk downloaden

Wil jij goed beginnen aan je website?

Gratis MINT Style Guide 2020

Wil je graag zelf:

- een logo maken?

- een kleurenpalet maken?

- de lettertypes voor je huisstijl uitzoeken?

Download en gebruik dan mijn gratis E-book en Style Guide, daarin laat ik je zien hoe je dit allemaal gratis kunt doen. 

Je kunt nu je Ebook en Style Guide downloaden. Je krijgt ook nog de link naar de video waarin ik je laat zien hoe je de Style Guide kunt opslaan en gebruiken.