fbpx

Hoe maak je een Divi Child Theme?

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Hoe doe je dat nu eigenlijk precies, zo’n child theme maken voor je WordPress site? Een goed Nederlands woord is er niet echt voor, maar het woord sub-thema komt nog het meeste in de buurt.
Veel mensen gebruiken geen child themes bij Divi, maar zelfs als je alleen in de CSS aanpassingen doet is het nog steeds slim om het als een gewoonte wel altijd te doen. Met deze tutorial en de downloadbare screenshot is het een eitje ūüôā
Divi Tip Route plannen Google Maps

Wat is een WordPress Child Theme?

Voordat ik me samen met jullie ga verdiepen in hoe we een Child Theme gaan maken is het wel handig als je weet wat een Child Theme is. Child Themes zijn niet iets dat heel specifiek bij Divi hoort. Het is een WordPress begrip.
In de “goede oude tijd” (lees een paar jaar geleden ) waren de WordPress thema’s enorm inflexibel. Je kon vaak alleen de kleur van het de links veranderen en misschien nog eens een kadertje ergens, maar daar hield het wel mee op vaak. Wilde je in die tijd meer doen dan alleen hele kleine aanpassingen, dan moest je dat al heel snel in de code doen. WordPess thema’s moet je altijd up to date houden. Dat was toen zo, maar is zeker nu ook nog zo. Zodra je een update draaide, was je dan al je veranderingen kwijt. Dat is mij bij mijn eerste website dus echt gebeurt!
Wil je dit niet, dan gebruik je een Child Theme. Een subthema zouden we het in het Nederlands noemen. Je installeert altijd het hoofdthema eerste. Daarna installeer je het subthema er als een schil omheen. Bij updates van het hoofdthema blijft deze schil dan altijd intact.

Heb je een Child Theme eigenlijk wel nodig bij Divi?

Strict genomen heel vaak niet. Ik red het vaak zonder Child Thema ook prima, maar het is een goed gewoonte om jezelf aan te leren om het toch te doen. Met mijn tutorial kost het je maximaal 5 minuten en zo weet je zeker dat je aanpassingen niet verloren gaan.
Wil je nu nog veel meer weten over wanneer je wel en niet een Child Theme nodig hebt dan kun je het geweldig blog van Tim Strifler lezen. Hij heeft een geweldig uitgebreide Guide geschreven over het maken van Child Themes.

Hoe maak je een Divi Child Theme?

Bekijk de video of volg de instructies hieronder. 
1. Download de Thumbnail / Screenshot voor je Child theme (–> Of maak er zelf √©√©n in Canva.)
2. Ga naar de website van Elegant Marketplace om gratis een child theme te maken. 
3. Download je eigen child theme. 
4. Installeer Divi op een nieuwe WordPress installatie
5. Installeer je eigen Child Theme 
Klaar!
Nadat je een Child Theme hebt ge√Įnstalleerd kun je beginnen aan je website. Wil je dit nu doen vanuit een mooie basis dan kun je gratis mijn Nederlandse Divi layout downloaden!

Heb jij ook van die kleine WordPress probleempjes? Ik probeer zo vaak mogelijk een Divi of SEO probleem op te lossen, dus stuur me gerust je vraag. Dan probeer ik die in een blog te beantwoorden.

Iets meer advies nodig? Of samen aan je zichtbaarheid werken? Plan dan gerust een kennismakingsafspraak in mijn agenda.

0 reacties

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.