Divi Tip Route plannen Google Maps

Gratis logo maken met Canva in 3 minuten

by | 09 March 2018

Ik heb na dit blog nog een veel uitgebreider blog geschreven, waarin ik je niet alleen laat zien hoe je een logo maakt, maar ook hoe je je kleuren kunt kiezen en waar je dit alles makkelijk kunt bewaren. Wil je dit graag leren lees en kijk dan even verder Style Guide maken voor je eigen merk

Het toverwoord gratis zorgt altijd voor extra belangstelling bij mij. Ik ken veel startende ondernemers met goede ideeën en veel energie, maar weinig geld. Zodra ik gratis tools of tools met veel korting tegenkom die handig zijn, probeer ik deze dan ook te delen. Zoals in mijn blog over (bijna) gratis marketingtools.

Ik schreef ook al eerder over Canva. Een basis handleiding vind je hier en algemene tips over Canva hier

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je gratis een logo kunt maken in Canva. Er zijn heel veel mogelijkheden om een gratis logo te maken. Meestal zijn de mogelijkheden heel beperkt, moet je achteraf betalen of kun je uiteindelijk niet veel met het ontwerp. 

In Canva zijn er echter genoeg voorbeeld layouts waar je uit kunt kiezen. Ook geef ik je aan het einde van dit artikel een hack om het het gratis logo zo optimaal mogelijk te gebruiken!

Aan de slag

Denk er bij het ontwerpen van je logo en huisstijl aan om consistent te zijn. Ik bedoel hiermee dat je goed let op de kleuren en lettertypes die je gebruikt. Creeër een professionele uitstraling. Dit doe je o.a. door overal dezelfde kleuren en lettertypes te gebruiken. 

Het nadeel van de gratis versie van Canva is dat je je logo niet kunt opslaan met een transparante achtergrond.  Er zijn echter gratis manieren om je logo alsnog transparant te maken.  Een site waar je dit makkelijk kunt doen is bijvoorbeeld LunaPic.  je moet hiervoor de .png versie van het logo opslaan en uploaden naar LunaPic site. Je krijgt er een transparante versie voor terug! De transparante versie heb je nodig voor je website, of als je logo op een andere achtergrond wil plaatsen. 

Heb je nog vragen of wil je graag samenwerken? Aarzel niet en stuur me een bericht!

 

Gratis Style Guide voor je merk downloaden

Wil jij goed beginnen aan je website?

Gratis MINT Style Guide 2019

Wil je graag zelf:

- een logo maken?

- een kleurenpalet maken?

- de lettertypes voor je huisstijl uitzoeken?

Download en gebruik dan mijn gratis E-book en Style Guide, daarin laat ik je zien hoe je dit allemaal gratis kunt doen. 

Je kunt nu je Ebook en Style Guide downloaden. Je krijgt ook nog de link naar de video waarin ik je laat zien hoe je de Style Guide kunt opslaan en gebruiken.

Pin It on Pinterest

Share This