fbpx
Gratis logo maken en downloaden met Canva

Gratis logo maken met Canva (2020)

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Gratis een logo maken?

Het toverwoord gratis zorgt altijd voor extra belangstelling bij mij. Ik ken veel startende ondernemers met goede ideeën en veel energie, maar weinig geld. Zodra ik gratis tools of tools met veel korting tegenkom die handig zijn, probeer ik deze dan ook te delen. Zoals in mijn blog over (bijna) gratis marketingtools.
Ik schreef ook al eerder over Canva. Een basis handleiding vind je hier en algemene tips over Canva hier

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je gratis een logo kunt maken in Canva. Er zijn heel veel mogelijkheden om een gratis logo te maken. Meestal zijn de mogelijkheden heel beperkt, moet je achteraf betalen of kun je uiteindelijk niet veel met het ontwerp. 

In Canva zijn er echter genoeg voorbeeld layouts waar je uit kunt kiezen. Ook geef ik je aan het einde van dit artikel een hack om het het gratis logo zo optimaal mogelijk te gebruiken!

Waar moet je op letten

Denk er bij het ontwerpen van je logo en huisstijl aan om consistent te zijn. Ik bedoel hiermee dat je goed let op de kleuren en lettertypes die je gebruikt. Creeër een professionele uitstraling. Dit doe je o.a. door overal dezelfde kleuren en lettertypes te gebruiken. Het nadeel van de gratis versie van Canva is dat je je logo niet kunt opslaan met een transparante achtergrond. Een transparante achtergrond heb je nodig als je je logo op je website wilt gebruiken, of op je social media afbeeldingen wilt zetten. 

Gratis je logo transparant downloaden

Ik heb 2 hacks voor je om je logo op de goede manier op te slaan. In de pro versie van Canva kan je je logo wel goed opslaan. Je kunt hiervoor een proefabonnement van 30 dagen afsluiten. Dit wordt alleen verlengd met jouw goedkeuring. Een abonnement kost 12 euro per maand of 108 euro voor een heel jaar. Qua tijdwinst haal je dat er makkelijk uit. Wil je het alleen gebruiken voor het maken van je logo, dan verleng je gewoon je proefmaand niet. Je krijgt genoeg mails om je te waarschuwen van te voren, dus je zit nergens aan vast.

Hack 2 is een site waar je makkelijk je logo met een transparante achtergrond kunt opslaan. Mijn favoriete site hiervoor is LunaPic.  Er zijn hier wel een paar extra handelingen bij nodig.

Je moet hiervoor de .png versie van het logo opslaan en uploaden naar LunaPic site. Je krijgt er een transparante versie voor terug! De transparante versie heb dus nodig voor je website, of als je logo op een andere achtergrond wil plaatsen. 

Ik heb na dit blog nog een veel uitgebreider blog geschreven, waarin ik je niet alleen laat zien hoe je een logo maakt, maar ook hoe je je kleuren kunt kiezen en waar je dit alles makkelijk kunt bewaren. Wil je dit graag leren lees en kijk dan even verder Style Guide maken voor je eigen merk

Succes met het maken van je logo! Heb je nog vragen of wil je graag samenwerken? Aarzel niet en stuur me een bericht!

0 reacties

Gratis Style Guide voor je merk downloaden

Wil jij goed beginnen aan je website?

Gratis MINT Style Guide 2020

Wil je graag zelf:

- een logo maken?

- een kleurenpalet maken?

- de lettertypes voor je huisstijl uitzoeken?

Download en gebruik dan mijn gratis E-book en Style Guide, daarin laat ik je zien hoe je dit allemaal gratis kunt doen. 

Je kunt nu je Ebook en Style Guide downloaden. Je krijgt ook nog de link naar de video waarin ik je laat zien hoe je de Style Guide kunt opslaan en gebruiken.

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.