fbpx
eigen website maken makkelijke goedkoop in weinig tijd

Maak je eigen website in 30 minuten voor minder dan 100 euro

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Beginnen met WordPress is echt veel makkelijker dan je denkt!

Mensen denken dat je heel erg technisch moet zijn om WordPress te installeren en alles zelf bij te houden. Echt niet!

Ik heb al heel veel niet-techneuten geleerd hoe ze hun eigen website kunnen bouwen, dus ik weet dat jij het ook kunt doen. Ik heb in de loop der jaren al heel veel blogs geschreven en starters en ZZP-ers geholpen met het maken van hun eigen website.

Dit blog laat je de eerste stap zien bij het maken van je eigen website. Het vastleggen van een domeinnaam, het regelen van hosting en het kopen en installeren van een thema. Je eigen website is dan klaar om te online te gaan.

Als je graag wil weten wat je nog meer kunt doen kun je mijn blog en mijn youtube kanaal bekijken. Wil je liever stap voor stap de blogs en video’s toegestuurd krijgen? Zodat je de juiste volgorde hanteert? Meld je dan even aan voor mijn email cursus:

Je eigen website maken in 5 dagen!

Je krijgt dan elke dag een email van mij met de juiste blogs en video’s zodat je precies weet wat je moet doen. Het laat stap voor stap alle fases voor het bouwen van je zelf gehoste WordPress site zien.

Voordat je begint heb ik een speciaal aanbod voor je.  

Als je mijn code gebruikt krijg je 10% korting op het Divi thema. Met Divi kun je elk soort website bouwen dat je wilt. Koop je Divi, dan heb je geen ander thema meer nodig. Vroeger kocht ik voor elk soort website een ander thema, maar dat is nu niet meer nodig. Dus zelfs als je nog niet precies weet hoe je website er uit gaat komen te zien is Divi een goede keus.

Als je Divi wil kopen met mijn persoonlijke korting kun je hier klikken.

In dit blog leg je je domein naam en je hosting vast.

Ik loop er stap voor stap samen met je doorheen.

Begin vandaag nog met je eigen website

First  things first:
Een adres en een eigen plekje voor je website.

Ik gebruik en beveel zelf Versio aan voor je domein en voor het hosten. Daar zijn een paar redenen voor. Als eerste maken ze je het heel erg makkelijk om je domein en hosting snel en simpel te regelen. Zodra je je domein hebt vastgelegd en je hosting hebt geregeld zijn deze met 1 druk op de knop gekoppeld! Geen ingewikkeld gedoe met doorverwijzen van records. A name en C name… help!!!

Je kunt ook nog eens met 1 druk op de knop WordPress installeren, dus het is allemaal echt heel erg makkelijk. Versio is naast makkelijk ook nog een van de goedkoopste hosters van Nederland.

Er is bijna altijd wel een actie bij Versio, zodat je je domein en hosting voor 1 jaar al kunt regelen vanaf 25 euro voor het eerste jaar. Daarvoor heb je dus je eigen plekje op het internet!

Versio is dan wel een goedkope hoster, maar dat wil niet zeggen dat ze niet klantvriendelijk zijn. Je kunt ze altijd vragen stellen via de chat op hun website of een mail sturen via de helpdesk, ze reageren hier heel snel op (Tot 2 uur ‘s nachts!). Het forum staat ook vol vragen en antwoorden. Er zijn genoeg mensen die je daar willen helpen, mocht je ergens niet uitkomen. Versio is ook nog eens beoordeeld met 4.3 van 5 sterren op de populairste reviewsites voor webhostingbedrijven. Gebaseerd op meer dan 6000 reviews.

Je website online krijgen met Versio
Als je nu vastloopt bij 1 van deze stappen dan kun je me altijd via de chat onderaan de pagina een bericht sturen. Of me WhatsAppen, dan probeer ik je te helpen.

Stap 1: je domein vastleggen

  • Ga naar Versio en typ je domein naam in om te kijken of hij nog vrij is.
  • Klik Rechtsonder op de oranje klop ‘ Bestel Nu’

Gefeliciteerd! Je hebt je domein zeker gesteld. Nu je hosting nog. 

Stap 2: Klik op ‘ Volgende Stap’ je kunt nu kiezen welke hosting je wil bestellen.

Kies voor het pakket Brons NL.  

(Meer heb je nu echt niet nodig, je kunt altijd later upgraden als je meer ruimte nodig hebt zodra je gaat groeien! )

Stap 3: Het SSL certificaat

Dit heb je tegenwoordig echt nodig, anders is je site voor veel mensen niet meer bereikbaar. Versio heeft ook de mogelijkheid om een gratis SSL certificaat te installeren, dat is natuurlijk wel minder goed dan een betaalde versie, maar als je net begint vaak wel genoeg. Een betaalde heb je eigenlijk pas echt nodig als je ook spullen gaat verkopen in een online winkel of echt persoonlijk gegevens gaat verzamelen.

Je moet dan wel even de knop bij de groen pijl uitzetten, deze is standaard namelijk al geselecteerd. Zodra je je hosting en domein hebt gekoppeld, kun je het gratis SSL certificaat installeren. Ik vertel je daar verderop nog meer over. 

Stap 4: Klik op nu op ‘ Doorgaan zonder SSL certificaat’

Geef nu je (bedrijfs)gegevens op en betaal Versio met Ideal of met een overschrijving. 

Nadat je betaald hebt krijg je een email met de inloggevens voor je eigen plekje op de servers van Versio en je versio account. Nu kun je de hosting en het domein aan elkaar koppelen.

Hiervoor moet je eerst inloggen in je Klantpaneel.

Klik na het inloggen links op ‘Mijn Producten’->’Domeinnamen’ en daarna op ‘Overzicht’. 

Klik daarna op de pijl naar rechts achter de domeinnaam.  

Kies daarna bij ‘Koppelen aan webhosting account’ je net aangemaakte hostingaccount.

Let op!! Het kan tot 24 uur duren voordat je domein overal op het internet is gekoppeld aan je hosting en dus zichtbaar is.

Na deze 24 uur kun je ook je gratis SSL certificaat installeren, tenminste als je bij de aanschaf niet voor een betaalde versie hebt gekozen. Dit raad ik zeker aan!

De uitleg om het SSL certificaat te installeren vind je → https://www.versio.nl/artikelen/95-hoe-moet-ik-een-ssl-certificaat-installeren

Na het koppelen van je domein en je hosting kun je inloggen op je server en WordPress installeren, dit moet via je server ruimte. [Jouw harde schijf op het internet als het ware.] 

 In de welkomstmail van Versio precies staat hoe je moet inloggen op je server.

Nadat je bent ingelogd klik je onderaan het scherm op Apps Installer  → en kies voor WordPress.

Je vult je gegevens in, kiest de naam van je website en kiest een sterk wachtwoord!!

Let erop dat je bij email een email adres invult waar je ook echt bij kunt, dit is namelijk het mail adres waar de mail naartoe gaat voor het geval je je wachtwoord wil resetten!

Nu kun je beginnen!

Je website is nog helemaal leeg en kaal. Na het installeren van WordPress ga je nu voor het eerst inloggen op het WordPress Dashboard van je website. De link staat in het scherm, direct na het installeren, maar voor het geval je het vergeet;  Het is standaard: websitenaam.nl/wp-admin

Nu is het eerste dat je doet een thema installeren op je spiksplinternieuwe website. Ik gebruik voor al mijn websites en trainingen het Divi thema. Je kunt dit voor 80 dollar kopen als je mijn link gebruikt. Dat is op dit moment zo’n 71, 66 euro. Samen met de 25 euro voor hosting heb je dan een een complete professionele website online voor nog geen 100 euro!

Hoe je met Divi een complete website maakt laat ik je in mijn blogposts op deze website zien, maar je kunt ook meedoen met een training


Sommige links in dit artikel zijn “affiliate links.” Dit betekend dat ik een kleine commissie ontvang wanneer je op deze links klikt en jij iets koopt. Dit kost jou niets extra’s en zorgt ervoor dat ik tijd blijf houden om te schrijven 🙂

0 reacties

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.