Hoe doe je dat nu eigenlijk precies, zo'n child theme maken voor je WordPress site? Een goed Nederlands woord is er niet echt voor, maar het woord sub-thema komt nog het meeste in de buurt.
Veel mensen gebruiken geen child themes bij Divi, maar zelfs als je alleen in de CSS aanpassingen doet is het nog steeds slim om het als een gewoonte wel altijd te doen. Met deze tutorial en de downloadbare screenshot is het een eitje 🙂
Screenshot Child Theme: https://cl.ly/966e1d76c6ae
https://elegantmarketplace.com/child-theme-maker/
Voordat ik me samen met jullie ga verdiepen in hoe we een Child Theme gaan maken is het wel handig als je weet wat een Child Theme is. Child Themes zijn niet iets dat heel specifiek bij Divi hoort. Het is een WordPress begrip.
In de "goede oude tijd" (lees een paar jaar geleden ) waren de WordPress thema's enorm inflexibel. Je kon vaak alleen de kleur van het de links veranderen en misschien nog eens een kadertje ergens, maar daar hield het wel mee op vaak. Wilde je in die tijd meer doen dan alleen hele kleine aanpassingen, dan moest je dat al heel snel in de code doen. WordPess thema's moet je altijd up to date houden. Dat was toen zo, maar is zeker nu ook nog zo. Zodra je een update draaide, was je dan al je veranderingen kwijt. Dat is mij bij mijn eerste website dus echt gebeurt!
Wil je dit niet, dan gebruik je een Child Theme. Een subthema zouden we het in het Nederlands noemen. Je installeert altijd het hoofdthema eerste. Daarna installeer je het subthema er als een schil omheen. Bij updates van het hoofdthema blijft deze schil dan altijd intact.
Heb je dan zo'n Child Theme wel nodig bij Divi?
Strict genomen heel vaak niet. Ik red het vaak zonder Child Thema ook prima, maar het is een goed gewoonte om jezelf aan te leren om het toch te doen. Met mijn tutorial kost het je maximaal 5 minuten en zo weet je zeker dat je aanpassingen niet verloren gaan.
Wil je nu nog veel meer weten over wanneer je wel en niet een Child Theme nodig hebt dan kun je het geweldig blog van Tim Strifler lezen. Hij heeft een geweldig uitgebreide Guide geschreven over het maken van Child Themes.
Nadat je een Child Theme hebt geïnstalleerd kun je beginnen aan je website. Wil je dit nu doen vanuit een mooie basis dan kun je gratis mijn Nederlandse layout downloaden!

Heb jij ook van die kleine WordPress probleempjes? Ik probeer zo vaak mogelijk een Divi of SEO probleem op te lossen, dus stuur me gerust je vraag. Dan probeer ik die in een blog te beantwoorden.

Iets meer advies nodig? Of samen aan je zichtbaarheid werken? Plan dan gerust een kennismakingsafspraak in mijn agenda.

Divi Tip Route plannen Google Maps

Maak je eigen website in 30 minuten voor minder dan 100 euro

by | 26 March 2019

Beginnen met WordPress is echt veel makkelijker dan je denkt!

Mensen denken dat je een techneut moet zijn om WordPress te installeren en te beheren. Echt niet! Ik heb al heel veel zelfverklaarde niet-techneuten geleerd hoe ze hun eigen website kunnen bouwen, dus ik weet dat jij het ook kunt doen. Ik loop er stap voor stap samen met je doorheen.

Om te beginnen heb ik een speciaal aanbod voor je voor het beste en meest gebruikte WordPress thema dat er is.

Als je mijn code gebruikt krijg je 10% korting op het Divi thema. Met Divi kun je elk soort website bouwen dat je wilt. Koop je Divi, dan heb je geen ander thema meer nodig. Vroeger kocht ik voor elk soort website een ander thema, maar dat is nu niet meer nodig. Dus zelfs als je nog niet precies weet hoe je website er uit gaat komen te zien is Divi een goede keus.

Als je Divi wil kopen met mijn persoonlijke korting kun je hier klikken.

In deze blog laat ik je een domein naam en hosting vastleggen

Het laat stap voor stap alle fases voor het bouwen van je zelf gehoste WordPress site zien. Als je stap voor stap een videotraining wilt volgen om je door deze stappen te leiden, stuur me dan even een berichtje via de chatfunctie onderaan de pagina.  De gratis 5 daagse WordPres training is bijna klaar, zodra de eerste video’s er klaar voor zijn zal ik je direct bericht sturen.

Begin vandaag nog met je eigen website

First  things first:
Een adres en een eigen plekje voor je website.

Ik gebruik en beveel zelf Versio aan voor je domein en voor het hosten. Daar zijn een paar redenen voor. Als eerste maken ze je het heel erg makkelijk om je domein en hosting snel en simpel te regelen. Zodra je je domein hebt vastgelegd en je hosting hebt geregeld zijn deze met 1 druk op de knop gekoppeld! Geen ingewikkeld gedoe met doorverwijzen van records. A name en C name… help!!!

Je kunt ook nog eens met 1 druk op de knop WordPress installeren, dus het is allemaal echt heel erg makkelijk. Versio is naast makkelijk ook nog een van de goedkoopste hosters van Nederland.

Er is bijna altijd wel een actie bij Versio, zodat je je domein en hosting voor 1 jaar al kunt regelen vanaf 25 euro voor het eerste jaar. Daarvoor heb je dus je eigen plekje op het internet!

Versio is dan wel een goedkope hoster, maar dat wil niet zeggen dat ze niet klantvriendelijk zijn. Je kunt ze altijd vragen stellen via de chat op hun website of een mail sturen via de helpdesk, ze reageren hier heel snel op (Tot 2 uur ‘s nachts!). Het forum staat ook vol vragen en antwoorden. Er zijn genoeg mensen die je daar willen helpen, mocht je ergens niet uitkomen. Versio is ook nog eens beoordeeld met 4.3 van 5 sterren op de populairste reviewsites voor webhostingbedrijven. Gebaseerd op meer dan 6000 reviews.

Je website online krijgen met Versio

Als je nu vastloopt bij 1 van deze stappen dan kun je me altijd via de chat onderaan de pagina een bericht sturen. Of me WhatsAppen, dan probeer ik je te helpen.

Stap 1: je domein vastleggen

  • Ga naar Versio en typ je domein naam in om te kijken of hij nog vrij is.
  • Klik Rechtsonder op de oranje klop ‘ Bestel Nu’

Gefeliciteerd! Je hebt je domein zeker gesteld. Nu je hosting nog. 

Stap 2: Klik op ‘ Volgende Stap’ je kunt nu kiezen welke hosting je wil bestellen.

Kies voor het pakket Brons NL.  

(Meer heb je nu echt niet nodig, je kunt altijd later upgraden als je meer ruimte nodig hebt zodra je gaat groeien! )

Stap 3: Het SSL certificaat

Dit heb je tegenwoordig echt nodig, anders is je site voor veel mensen niet meer bereikbaar. Versio heeft ook de mogelijkheid om een gratis SSL certificaat te installeren, dat is natuurlijk wel minder goed dan een betaalde versie, maar als je net begint vaak wel genoeg. Een betaalde heb je eigenlijk pas echt nodig als je ook spullen gaat verkopen in een online winkel of echt persoonlijk gegevens gaat verzamelen.

Je moet dan wel even de knop bij de groen pijl uitzetten, deze is standaard namelijk al geselecteerd. Zodra je je hosting en domein hebt gekoppeld, kun je het gratis SSL certificaat installeren. Ik vertel je daar verderop nog meer over. 

Stap 4: Klik op nu op ‘ Doorgaan zonder SSL certificaat’

Geef nu je (bedrijfs)gegevens op en betaal Versio met Ideal of met een overschrijving. 

Nadat je betaald hebt krijg je een email met de inloggevens voor je eigen plekje op de servers van Versio en je versio account. Nu kun je de hosting en het domein aan elkaar koppelen.

Hiervoor moet je eerst inloggen in je Klantpaneel.

Klik na het inloggen links op ‘Mijn Producten’->’Domeinnamen’ en daarna op ‘Overzicht’. 

Klik daarna op de pijl naar rechts achter de domeinnaam.  

Kies daarna bij ‘Koppelen aan webhosting account’ je net aangemaakte hostingaccount.

Let op!! Het kan tot 24 uur duren voordat je domein overal op het internet is gekoppeld aan je hosting en dus zichtbaar is.

Na deze 24 uur kun je ook je gratis SSL certificaat installeren, tenminste als je bij de aanschaf niet voor een betaalde versie hebt gekozen. Dit raad ik zeker aan!

De uitleg om het SSL certificaat te installeren vind je → https://www.versio.nl/artikelen/95-hoe-moet-ik-een-ssl-certificaat-installeren

Na het koppelen van je domein en je hosting kun je inloggen op je server en WordPress installeren, dit moet via je server ruimte. [Jouw harde schijf op het internet als het ware.] 

 In de welkomstmail van Versio precies staat hoe je moet inloggen op je server.

Nadat je bent ingelogd klik je onderaan het scherm op Apps Installer  → en kies voor WordPress.

Je vult je gegevens in, kiest de naam van je website en kiest een sterk wachtwoord!!

Let erop dat je bij email een email adres invult waar je ook echt bij kunt, dit is namelijk het mail adres waar de mail naartoe gaat voor het geval je je wachtwoord wil resetten!

Nu kun je beginnen!

Je website is nog helemaal leeg en kaal. Na het installeren van WordPress ga je nu voor het eerst inloggen op het WordPress Dashboard van je website. De link staat in het scherm, direct na het installeren, maar voor het geval je het vergeet;  Het is standaard: websitenaam.nl/wp-admin

Nu is het eerste dat je doet een thema installeren op je spiksplinternieuwe website. Ik gebruik voor al mijn websites en trainingen het Divi thema. Je kunt dit voor 80 dollar kopen als je mijn link gebruikt. Dat is op dit moment zo’n 71, 66 euro. Samen met de 25 euro voor hosting heb je dan een een complete professionele website online voor nog geen 100 euro!

Hoe je met Divi een complete website maakt laat ik je in mijn blogposts op deze website zien, maar je kunt ook meedoen met een training


Sommige links in dit artikel zijn “affiliate links.” Dit betekend dat ik een kleine commissie ontvang wanneer je op deze links klikt en jij iets koopt. Dit kost jou niets extra’s en zorgt ervoor dat ik tijd blijf houden om te schrijven 🙂

Gratis Style Guide voor je merk downloaden

Wil jij goed beginnen aan je website?

Gratis MINT Style Guide 2019

Wil je graag zelf:

- een logo maken?

- een kleurenpalet maken?

- de lettertypes voor je huisstijl uitzoeken?

Download en gebruik dan mijn gratis E-book en Style Guide, daarin laat ik je zien hoe je dit allemaal gratis kunt doen. 

Je kunt nu je Ebook en Style Guide downloaden. Je krijgt ook nog de link naar de video waarin ik je laat zien hoe je de Style Guide kunt opslaan en gebruiken.

Pin It on Pinterest

Share This