Hoe doe je dat nu eigenlijk precies, zo'n child theme maken voor je WordPress site? Een goed Nederlands woord is er niet echt voor, maar het woord sub-thema komt nog het meeste in de buurt.
Veel mensen gebruiken geen child themes bij Divi, maar zelfs als je alleen in de CSS aanpassingen doet is het nog steeds slim om het als een gewoonte wel altijd te doen. Met deze tutorial en de downloadbare screenshot is het een eitje 🙂
Screenshot Child Theme: https://cl.ly/966e1d76c6ae
https://elegantmarketplace.com/child-theme-maker/
Voordat ik me samen met jullie ga verdiepen in hoe we een Child Theme gaan maken is het wel handig als je weet wat een Child Theme is. Child Themes zijn niet iets dat heel specifiek bij Divi hoort. Het is een WordPress begrip.
In de "goede oude tijd" (lees een paar jaar geleden ) waren de WordPress thema's enorm inflexibel. Je kon vaak alleen de kleur van het de links veranderen en misschien nog eens een kadertje ergens, maar daar hield het wel mee op vaak. Wilde je in die tijd meer doen dan alleen hele kleine aanpassingen, dan moest je dat al heel snel in de code doen. WordPess thema's moet je altijd up to date houden. Dat was toen zo, maar is zeker nu ook nog zo. Zodra je een update draaide, was je dan al je veranderingen kwijt. Dat is mij bij mijn eerste website dus echt gebeurt!
Wil je dit niet, dan gebruik je een Child Theme. Een subthema zouden we het in het Nederlands noemen. Je installeert altijd het hoofdthema eerste. Daarna installeer je het subthema er als een schil omheen. Bij updates van het hoofdthema blijft deze schil dan altijd intact.
Heb je dan zo'n Child Theme wel nodig bij Divi?
Strict genomen heel vaak niet. Ik red het vaak zonder Child Thema ook prima, maar het is een goed gewoonte om jezelf aan te leren om het toch te doen. Met mijn tutorial kost het je maximaal 5 minuten en zo weet je zeker dat je aanpassingen niet verloren gaan.
Wil je nu nog veel meer weten over wanneer je wel en niet een Child Theme nodig hebt dan kun je het geweldig blog van Tim Strifler lezen. Hij heeft een geweldig uitgebreide Guide geschreven over het maken van Child Themes.
Nadat je een Child Theme hebt geïnstalleerd kun je beginnen aan je website. Wil je dit nu doen vanuit een mooie basis dan kun je gratis mijn Nederlandse layout downloaden!

Heb jij ook van die kleine WordPress probleempjes? Ik probeer zo vaak mogelijk een Divi of SEO probleem op te lossen, dus stuur me gerust je vraag. Dan probeer ik die in een blog te beantwoorden.

Iets meer advies nodig? Of samen aan je zichtbaarheid werken? Plan dan gerust een kennismakingsafspraak in mijn agenda.

Divi Tip Route plannen Google Maps

Mijn Instagram bio geheim heet Shorby

by | 13 March 2019

Maak meerdere links in je Instagram Bio met Shorby

Zoals je in je Instagram-bio ziet, staat Instagram maar één link naar een externe bron toe. Het is dan ook logisch dat je dan noodgedwongen kiest voor een link naar je website. Je wil immers de bezoekers van je Instagram profiel de weg wijzen naar je bedrijf online.

Er zijn natuurlijk een heleboel plekken waar je je bezoekers meer over je bedrijf wil laten laten weten en je ze met je bedrijf in contact wil brengen. Dat is dus echt niet alleen de homepagina van je website. Cue het geniale van Shorby!

Wat is Shorby?

Shorby is een gratis site die verbinding maakt met je Instagram-account en het mogelijk maakt om meerdere links via die ene link in je Instagram bio te laten zien. Is dat geniaal of niet?!???

Als je op mijn eigen link in mijn Instagram bio klikt, kom je op deze pagina met de links die ik via Shorby heb geplaatst. 

De pagina is speciaal gemaakt voor mobiel. Instagram blijft toch met name een mobiel platform. Maar op een groot scherm werkt het ook gewoon 🙂

Waarom je het wilt gebruiken. 

Probeer je de mogelijkheden eens voor te stellen! Als ZZP-er of kleine ondernemer kunt je je publiek niet alleen naar je website leiden, maar ook naar je Facebook-bedrijfspagina, je VIP-klantengroep, je blog, andere sociale media-accounts die je gebruikt voor je bedrijf…. Het is zelfs mogelijk om te linken naar je nieuwsbrief, je Flash Sale Event, of YouTube-video’s – in principe elke link die je wilt!

Hoe links toevoegen.

Het is super eenvoudig om je links toe te voegen aan Shorby! Klik op + ADD LINK en dan kun je een beschrijving en de url link toevoegen. Thats it!

Je hebt de mogelijkheid om links die je actief wilt hebben (featured) aan en uit te zetten met een schuifbalk of ze echt in te plannen. Er is speciaal daarvoor een klokpictogram, zodat de link verschijnt en verdwijnt wanneer jij dat wil.

Je kunt ook controleren hoe vaak er op uw link is geklikt en u kunt links die u niet meer wilt gebruiken verwijderen. Als je klaar bent met het plaatsen van je links kun je ook nog je eigen branding toevoegen. Ik vind Shorby in ieder geval een geniale uitvinding. Het is simpel, maar stiekem kun je er ontzettend veel mee.

Heb jij al een Shorby link in je Instagram bio? Ik hoor graag of het voor jou ook werkt. Zorg ervoor dat je volgt op Instagram om te zien welke links ik gebruik – ik verander ze vaak 🙂 !


Sommige links in dit artikel zijn “affiliate links.” Dit betekend dat ik een kleine commissie ontvang wanneer je op deze links klikt en jij iets koopt. Dit kost jou niets extra’s en zorgt ervoor dat ik tijd blijf houden om te schrijven 🙂

Gratis Style Guide voor je merk downloaden

Wil jij goed beginnen aan je website?

Gratis MINT Style Guide 2019

Wil je graag zelf:

- een logo maken?

- een kleurenpalet maken?

- de lettertypes voor je huisstijl uitzoeken?

Download en gebruik dan mijn gratis E-book en Style Guide, daarin laat ik je zien hoe je dit allemaal gratis kunt doen. 

Je kunt nu je Ebook en Style Guide downloaden. Je krijgt ook nog de link naar de video waarin ik je laat zien hoe je de Style Guide kunt opslaan en gebruiken.

Pin It on Pinterest

Share This