fbpx

SEO Quick tip: Keyword synoniemen vinden met Google

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Het zoeken naar de beste keywords voor je website moet je zeker doen als je bezig bent om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Een van de manieren is het gebruiken van synoniemen. Het gebruiken van synoniemen bij het maken van een SEO-plan voor je blog of website is erg slim. Het vinden van synoniemen is lang niet zo moeilijk als je denkt. Je hebt er geen ingewikkelde en dure SEO tools voor nodig. De basis kun je makkelijk en snel zelf doen.

Google

Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden, maar een simpele en gratis manier om synoniemen van keywords te vinden is gewoon Google gebruiken. De reden daarvoor is dat je niet alleen de synoniemen zelf te zien krijgt, maar ook hoe ze gerangschikt worden op de pagina’s van concurrenten.
Om te zoeken naar synoniemen op Google, typ je gewoon je zoekterm in Google.
Hier is hoe het eruit ziet als ik zoek naar synoniemen met behulp van “budget marketing tips”.
Screenshot synoniemen zoek in google

Zoekwoord varianten

Ik gebruik deze manier van zoeken zelf ook om snel te zoeken naar termen die ik in mijn teksten & blogs en als interne links kan gebruiken. Het zijn de woorden waarop mijn concurrenten gevonden worden en die zij gebruiken. Een goede reden om deze varianten op mijn zoekterm ook in mijn eigen teksten te verwerken.
Als je goede zoekwoorden wilt opzoeken zonder de oorspronkelijke zoekterm tussen de resultaten te zien staan doe dit dan:
zoekwoorden – zoekwoorden
Dan ziet het resultaat er zo uit:
budget marketing tips synoniemen
Dit geeft je ideeën voor zoekwoorden zonder dat je oorspronkelijke zoekopdracht er tussen staat. Je kunt deze trefwoorden overnemen en ze integreren in je eigen tekst, maar doe dit alleen op de plekken waar dit logisch is!

Aan de slag!

Door gebruik te maken van synoniemen in de inhoud van je website en je blogs, zul je merken dat je website begint te ranken voor meer relevante long tail keywords.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Gratis Style Guide voor je merk downloaden

Wil jij goed beginnen aan je website?

Gratis MINT Style Guide 2020

Wil je graag zelf:

- een logo maken?

- een kleurenpalet maken?

- de lettertypes voor je huisstijl uitzoeken?

Download en gebruik dan mijn gratis E-book en Style Guide, daarin laat ik je zien hoe je dit allemaal gratis kunt doen. 

Je kunt nu je Ebook en Style Guide downloaden. Je krijgt ook nog de link naar de video waarin ik je laat zien hoe je de Style Guide kunt opslaan en gebruiken.