fbpx

Google Mijn Bedrijf masterclass

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Google mijn bedrijf zorgt ervoor dat je lokaal gevonden wordt.

 

Als je zoekt op internet, of dat nu op je telefoon is of thuis op je laptop, krijg je resultaten te zien op basis van je locatie. Deze lokale zoekresultaten zijn heel erg belangrijk om gevonden te worden. Ze zorgen ervoor dat toekomstige klanten je bedrijf te zien krijgen. Google Mijn Bedrijf of Google My Business, maakt het voor mensen die online aan het zoeken zijn gemakkelijker om snel en overzichtelijk informatie over je bedrijf te vinden.

Google Maps gebruiken

Vorige week heb ik geschreven over het gebruiken van de Google routeplanner op je website. Google Maps wordt door heel veel mensen gebruikt om de weg naar een bedrijf te vinden. Maar wist je dat het ook heel veel wordt gebruikt om informatie en reviews over bedrijven te bekijken?

Je doet het waarschijnlijk zelf ook vaak, zonder dat je er misschien bij stilstaat.

Je hebt vast wel eens gezocht naar de openingstijden van de supermarkt in Google.
Dan typ (of zeg je!) meestal gewoon: Openingstijden supermarkt.

Je krijgt dan een kaart te zien met een aantal supermarkten in jouw eigen omgeving en de openingstijden van deze supermarkten.

Welke winkels en bedrijven Google laat zien, kun je niet voorspellen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat het voor Google makkelijk is om jouw bedrijf te laten zien.

lokaal zoeken resultaten google maps

Het komt erop neer dat elk bedrijf ervoor moet zorgen dat er een vermelding staat op Google Mijn Bedrijf, als je online gevonden wilt worden in een lokale zoekopdracht.

Een goed ingevuld Google Mijn Bedrijf profiel kan echt heel duidelijk de vindbaarheid en daarmee de omzet van je bedrijf verhogen.

Wanneer gebruikers zoeken naar jouw product of dienst, zijn de lokale resultaten degene die domineren. In de meeste gevallen hebben de topresultaten een goede Google Mijn Bedrijf pagina. Bij de topresultaten zie je meestal ook een adres en telefoonnummers. Google geeft ook nog eens een kaart weer die naar elk bedrijf in de eigenlijke zoeklijst verwijst.

Heb je nog geen Google Mijn bedrijf vermelding? Claim dan snel je eigen bedrijf.

Weet je niet zo goed hoe je dit zelf aan moet pakken? Op donderdag 10 oktober geef ik een Masterclass Google Mijn Bedrijf. We gaan heel concreet een Google mijn bedrijf account aanmaken
Ik zorg dat je aan het einde van de avond een werkend profiel hebt, zodat je direct beter gevonden wordt. Deelnemen kost je maar €39,-.

  • Wat: Masterclass Google mijn bedrijf
  • Wanneer: donderdag 10 oktober 2019 van 20:00 tot 22:00
  • Waar: Multifunctioneel Centrum (MFC) Màrkant, Leeuwarden

Heb je nog vragen? Stuur me dan gerust een bericht.

Helaas kun je je niet meer aanmelden.

Heb je interesse in een training op maat voor jezelf of je bedrijf? Ik overleg graag met je over de mogelijkheden.

Heb jij ook van die kleine WordPress probleempjes? Ik probeer zo vaak mogelijk een Divi of SEO probleem op te lossen, dus stuur me gerust je vraag. Dan probeer ik die in een blog te beantwoorden.

Iets meer advies nodig? Of samen aan je zichtbaarheid werken? Plan dan gerust een kennismakingsafspraak in mijn agenda.

Divi Tip Route plannen Google Maps

0 reacties

01. WAT KLANTEN ZEGGEN

MINT Internet & Advies
4.8
Based on 5 reviews
powered by Google
wilma van Dam
wilma van Dam
11:03 29 Aug 20
Marleen is gastvrij (koffie staat altijd klaar), vriendelijk, geduldig en ze weet waar ze het over heeft! Zeker een... aanrader!lees meer
Sjoukje van der Velde
Sjoukje van der Velde
10:32 10 Aug 20
Marleen heeft mij geholpen met een aantal technische zaken in mijn website die ik met DIVI heb gemaakt. Daarnaast heeft... ze mij nog van allerlei tips voorzien om mijn site te verbeteren. Marleen weet goed haar weg met DIVI en daarnaast kent ze veel handige tips en tools die je tijd besparen en/of je website verbeteren. Ik vond het fijn om een op een met Marleen te werken, en ik raad het daarom iedereen aan!lees meer
Ed van Sch.
Ed van Sch.
09:46 01 Aug 20
De site Oriendum was verouderd en zeer moeilijk te vinden. Samen met MINT een hele nieuwe site gebouwd en heel veel... tips & tools gekregen zodat vindbaarheid enorm toenam. Klasse.lees meer
Autotaalglas Heerenveen
Autotaalglas Heerenveen
06:49 10 Apr 20
Wanneer je een website wil die echt smoelt en goed bezocht wordt dan moet je bij Mint Internet zijn.
Bekijk alle beoordelingen

02. PARTNERS

versio hosting aanbieding

03. DEEL DIT BLOG

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.