fbpx

Google Mijn Bedrijf masterclass

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Google mijn bedrijf zorgt ervoor dat je lokaal gevonden wordt.

 

Als je zoekt op internet, of dat nu op je telefoon is of thuis op je laptop, krijg je resultaten te zien op basis van je locatie. Deze lokale zoekresultaten zijn heel erg belangrijk om gevonden te worden. Ze zorgen ervoor dat toekomstige klanten je bedrijf te zien krijgen. Google Mijn Bedrijf of Google My Business, maakt het voor mensen die online aan het zoeken zijn gemakkelijker om snel en overzichtelijk informatie over je bedrijf te vinden.

Google Maps gebruiken

Vorige week heb ik geschreven over het gebruiken van de Google routeplanner op je website. Google Maps wordt door heel veel mensen gebruikt om de weg naar een bedrijf te vinden. Maar wist je dat het ook heel veel wordt gebruikt om informatie en reviews over bedrijven te bekijken?

Je doet het waarschijnlijk zelf ook vaak, zonder dat je er misschien bij stilstaat.

Je hebt vast wel eens gezocht naar de openingstijden van de supermarkt in Google.
Dan typ (of zeg je!) meestal gewoon: Openingstijden supermarkt.

Je krijgt dan een kaart te zien met een aantal supermarkten in jouw eigen omgeving en de openingstijden van deze supermarkten.

Welke winkels en bedrijven Google laat zien, kun je niet voorspellen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat het voor Google makkelijk is om jouw bedrijf te laten zien.

lokaal zoeken resultaten google maps

Het komt erop neer dat elk bedrijf ervoor moet zorgen dat er een vermelding staat op Google Mijn Bedrijf, als je online gevonden wilt worden in een lokale zoekopdracht.

Een goed ingevuld Google Mijn Bedrijf profiel kan echt heel duidelijk de vindbaarheid en daarmee de omzet van je bedrijf verhogen.

Wanneer gebruikers zoeken naar jouw product of dienst, zijn de lokale resultaten degene die domineren. In de meeste gevallen hebben de topresultaten een goede Google Mijn Bedrijf pagina. Bij de topresultaten zie je meestal ook een adres en telefoonnummers. Google geeft ook nog eens een kaart weer die naar elk bedrijf in de eigenlijke zoeklijst verwijst.

Heb je nog geen Google Mijn bedrijf vermelding? Claim dan snel je eigen bedrijf.

Weet je niet zo goed hoe je dit zelf aan moet pakken? Op donderdag 10 oktober geef ik een Masterclass Google Mijn Bedrijf. We gaan heel concreet een Google mijn bedrijf account aanmaken
Ik zorg dat je aan het einde van de avond een werkend profiel hebt, zodat je direct beter gevonden wordt. Deelnemen kost je maar €39,-.

  • Wat: Masterclass Google mijn bedrijf
  • Wanneer: donderdag 10 oktober 2019 van 20:00 tot 22:00
  • Waar: Multifunctioneel Centrum (MFC) Màrkant, Leeuwarden

Heb je nog vragen? Stuur me dan gerust een bericht.

Helaas kun je je niet meer aanmelden.

Heb je interesse in een training op maat voor jezelf of je bedrijf? Ik overleg graag met je over de mogelijkheden. 

Heb jij ook van die kleine WordPress probleempjes? Ik probeer zo vaak mogelijk een Divi of SEO probleem op te lossen, dus stuur me gerust je vraag. Dan probeer ik die in een blog te beantwoorden.

Iets meer advies nodig? Of samen aan je zichtbaarheid werken? Plan dan gerust een kennismakingsafspraak in mijn agenda.

Divi Tip Route plannen Google Maps

0 reacties

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.