fbpx

Wat is Divi en hoe duur is het?

Geschreven door Marleen Tigchelaar

Divi is mijn favoriete WordPress thema, omdat je er alles mee kunt maken, de licentie onbeperkt is en de updates maar blijven komen. Het is niet alleen als premium WordPress Thema te gebruiken, maar je kunt het ook gebruiken als losse WordPress plugin. Het bedrijf achter Divi is Elegant themes. Met Divi kun je sites bouwen met hulp van een visuele drag-and-drop builder. Het thema bestaat inmiddels als sinds 2013, ikzelf gebruik het sinds 2014.

We gaan inmiddels al langzaam richting 2021 en er is heel veel veranderd sinds die begin jaren. De mogelijkheden en oplossingen die het thema biedt worden elke keer groter.

Het grote voordeel van dit thema is dat je ziet wat je aan het doen bent. Dit maakt het een stuk makkelijk om je website te maken zoals jij. Het tweede grote voordeel is dat het bij het maken van een website niet meer uitmaakt of je goed bent in het coderen met HTML, CSS of PHP.

Is Divi een goed thema als je gevonden wilt worden in Google? (SEO vriendelijk)

Het Divi-thema zelf is niet slecht voor je vindbaarheid. Het is redelijk zoekmachine (lees: Google) vriendelijk. Het is wel makkelijker om hier een SEO plugin voor te gebruiken. Dan kan je de controle over de meta-omschrijvingen van je pagina’s en berichten makkelijk overzien. De belendste -en van oorspong Nederlandse plugin- die hiervoor wordt gebruikt is Yoast SEO.

Hoe werkt Divi?

De Divi builder wordt geleverd met 46 kant-en-klare modules die je kunt selecteren en in je website kunt plaatsen. Voor elke functie is er wel een module die je kunt kiezen: De modules die ik het meest gebruik zijn: Blurbs, Text en Image modules. Deze modules zijn meestal de basis van je website. Maar er zijn er nog veel meer!Je gaat waarschijnlijk ook al snel bijvoorbeeld het contactformulier gebruiken of een afteller plaatsen. Het toffe is zelfs dat er en ook nog 16 WooCommerce modules zijn. Het bouwen van een eigen webwinkel, kun je nu dus zelfs binnen Divi doen.

Elk blok dat je binnen Divi plaatst kun je aanpassen tot op detail nivea. Er zijn secties, rijen en modules die je op alle mogelijke manieren zo kunt maken als je wil. Je kunt in alle niveau’s achtergonden aanpassen, lagen over elkaar heen leggen, marges aanpassen, de teksthoeveelheid laten afhangen van waar de website wordt getoond enz. Bekijk vooral ook even de korte video hiernaast, om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is.

Het is vrij lastig om de mogelijkheden in woorden te vatten. De laatste paar jaar brengt Divi steeds meer layout-pakketen uit. Elke week 1 compleet pakket, waarmee je een website zou kunnen maken. Deze layout packs krijg je gratis bij het thema.

Ik heb in mijn vorige blog beschreven hoe je een Layout kunt uitzoeken. Er zijn er namelijk ondertussen zoveel, dat het steeds lastiger wordt om een geschikte te vinden.

Het unieke van de Layouts is dat je elk onderdeel apart kunt gebruiken en dat de foto’s die in de Layouts worden gebruiktk ook weer gratis door jou mogen worden gebruikt. Je kunt dus bijvoorbeeld:

De foto’s van layout A gebruiken + de Header van van layout B + het onderste deel van Layout C.

Nadat je nu nog de lettertypes en kleuren hebt aangepast is niet meer te zien dat je een ‘kant en klare’ layout hebt gebruikt. Overtuigd?

Hoe duur is Divi?

Bij alles binnen het WordPress ecosysteem betaal je vooral voor de service en de automatische updates die je krijgt als je betaald voor een thema of een plugin. Dit is op deze manier geregeld binnen de Open source licentie van WordPress.

Bij Divi betaal je per jaar of je neemt een levenslange licentie. Hier is Divi vrij uniek in. De grote concurrent Elementor heeft dit bijvoorbeeld niet. Daar betaal je elk jaar opnieuw de licentiekosten voor Elementor pro per wesbite! Een jaar licentie voor Divi kost $89 dollar, een levenslange licentie kost $249 dollar. Dat is best een investering, maar het mooie van de licenties bij Divi is, dat als je eenmaal een licentie hebt, je er oneindig veel sites mee kunt maken en altijd recht blijft houden op ondersteuning.

link Divi thema 10% korting

Zeker als je van plan bent om meer sites te gaan maken voor jezelf, of voor klanten website gaat ontwerpen, is de levenslange licentie een hele goede deal.

Als je net zo enthousiast bent als ik en via een link op mijn website Divi koopt krijg je 10% korting op de prijs. Ik krijg dan een kleine vergoeding van Elegant Themes en jij een leuke korting.

Je eigen website maken?

Wil je zelf aan de slag met het maken van je eigen website, lees dan ook mijn blog waarin ik je laat zien hoe je hosting en een domeinnaam vastlegt. Ook heb ik al eerder een blog geschreven waarin ik je laat zien hoe je een gratis basis Layout kunt installeren die ik heb gemaakt.

Nog makkelijker is het om je website helemaal klaar te laten zetten door mij en dan zelf alleen met de leuke dingen aan de slag te gaan. Lijkt je dit wat? Boek dan een Doe-het-Zelf website met gratis Divi licentie.

0 reacties

Spiekbriefje vol handige tips & tools

13 beste online tools voor jouw bedrijf

Je kunt nu je spiekbrief downloaden.